Vi har fått tilbud på ny Internett / TV løsning fra Viken Fiber

Huseierforeningen ble for en stund siden kontaktet av Viken Fiber. De ønsket å gi oss tilbud på utbygging av fibernett for å kunne levere deres internett og tv løsninger.

Styret er nå interessert i å høre beboernes mening/råd om hva vi bør gjøre. Vi setter derfor pris på om dere leser informasjonen under og svarer på spørreundersøkelsen vi linker til nederst i dette innlegget. Utfallet av svarene dere gir her vil vi ta som rådgivende og dernest vurdere om vi tar en ekstra generalforsamling om det er interesse for å bytte leverandør.

I dag så har vi en avtale med Telenor (tidligere Canal Digital). Dette er en Komplett 50 avtale som ble tegnet 30.06.2016 med en avtale på 3 år.

Dagens avtale betaler vi 419,- for pr mnd. Det inneholder 50Mbit (25Mb opp) bredbånd + TV grunnpakke med T-We.
Ca 60-70% av oss har oppgradert hastigheten til 100 eller 250Mbit nedlasting for 119/199,- ekstra pr mnd.

Viken Fiber har nå gitt oss tilbud på komplett utbygging av deres Altibox Flex løsning. Der får vi 200Mbit (opp og ned) + deres tv-pakker for 499,- pr mnd. Utbyggingen dekkes av Viken Fiber og vi får 3 års bindingstid. Denne flex-løsningen kan også oppgraderes til høyere hastigheter og flere tv kanaler av den enkelte mot ekstra kostnad.
Man kan også velge å kun ha internett, eller kun TV. Prisen blir den samme, men man får da mer tv eller mer internett utfra hva man velger.

Vi har diskturet dette i styret og ser flere potensielle fordeler med en slik løsning:
– Etter 3 år er det utbygde fibernettet vårt. Vi står da fritt til å fortsette med Viken, eller velge en annen leverandør. Dette gir bedre forhandlingsgrunnlag på pris da vi har flere alternative leverandører mot kun 1 i dag.
– Fiber er mer fremtidsrettet og har mye større kapasitet enn dagens Coax kabler vi har fra Telenor.
– Prisen er kun marginalt høyere enn i dag, for mange som i dag betaler for utvidet hastighet blir den potensielt lavere. Vi får dermed det nye nettet nesten uten kostnad.

Potensielle bakdeler vil evt være at det blir noe arbeider i området med å få nye kabler på plass, samt at prisen stiger noe for de som føler de ikke har behov akkurat nå.

Vi har også hatt kontakt med Telenor for å høre om de ville gi oss bedre tilbud enn i dag for å imøtekomme Viken Fiber. Resultatet av forhandlinger der var slik:
– Samme avtale som i dag til 409,- pr mnd (10,- i rabatt)
– Komplett 250 (250Mbit ned / 25Mbit opp) for 459,- pr mnd.

Tilbudene kan lastes og leses her:
Tilbud Viken Fiber

Tilbud Telenor
(Tilbudet med 250Mbit er kun mottatt som kommentar i en epost)

Link til spørreundersøkelse:
Trykk her for å si din mening om saken

NB!
For å presisere så gjelder dette også dere som bor i sameiet. Dere har i dag egen avtale, men fremover nå så er vi enige om i begge styrer at vi lager en felles avtale.
I sameiet har man i dag kun 10Mbit internett i felles avtale og denne koster 360,- pr mnd. De aller fleste har her oppgradert til høyere hastighet.